BUITENBEENTJE

Buitenbeenpop heeft haar eigen bier: “Buitenbeentje”!

Op de persconferentie van Buitenbeenpop 2024 was het eindelijk zover!
Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Buitenbeenpop hebben we onze eigen pils voorgesteld en wordt op de markt gebracht onder de naam : “BUITENBEENTJE”.

Buitenbeentje is een speciaal bier van hoge gisting, maar met zijn heldere goudgele kleur en slechts 5,0% ABV doet het zeer sterk aan een pils denken. Als je 'm proeft zal je snel merken dat het Buitenbeentje een zeer toegankelijk bier is, maar met wel wat meer karakter dan een gewone pils.
Met zijn licht moutige smaak en lage bitterheid neigt hij meer naar een Pale Ale.
Alcohol: 5%
Kleur: 9,5 EBC = Goudgeel
Bitterheid: 20 IBU = laag
Ingrediënten: water, 3 gerstemouten, 2 hopsoorten, gist

Brouwerij: ontwikkeld en gebrouwen door brouwerij BARAK


Tijdens ons festival op vrijdag 30 aug 24 zal er een aparte stand op het terrein zijn waar we ons “Buitenbeentje” zullen aanbieden. Kan je toch niet zo lang wachten, dan kan je momenteel enkel bij “Prik en Tik Leopoldsburg” onze pils kopen. Je vindt er ook cadeauboxen met 2 flesjes “Buitenbeentje” en een uniek glas. Dit is een uniek cadeau om iemand te verrassen. Verschillende horecazaken in Leopoldsburg hebben al toegezegd om binnenkort “Buitenbeentje” aan te bieden. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om het in de toekomst eens te proeven.

Door “Buitenbeentje” te kopen steun je bovendien onze VZW Buitenbeenpop en kunnen we de opbrengst gebruiken om onze festivalgangers nog beter in de watten te leggen. We hopen dat er veel vraag is naar deze pils en dat we “Buitenbeentje” later ook buiten Leopoldsburg in verschillende cafés en drankenhallen kunnen aanbieden.

Schol! Santé! Proost!  

BUITENBEENTJE

Follow Us!

Over ons

Iedereen is welkom op dit festival, want de inclusiegedachte om mensen met een beperking en validen samen te brengen, vormt een doel op zich.
Wel zullen de personen met een beperking steeds centraal staan en op de eerste plaats komen.

Volg ons op
Buitenbeenpop