NIEUWS - MEDIA

Nieuws 2024

08 februari 2024

Nieuwe verantwoordelijke veiligheid

Om ons festival nog beter te laten functioneren hebben we het item veiligheid/mobiliteit ontkoppeld en zullen deze 2 verantwoordelijkheden door 2 verschillende personen geleid worden. Luc Bouve neemt vanaf nu enkel het gedeelte mobiliteit voor zijn rekening en nieuwkomer in ons bestuur Matthias Vandamme zal zich over de veiligheid ontfermen. Beiden zullen wel nauw samenwerken zodat alle toeschouwers niet alleen vlot naar het festival kunnen komen maar zich ook op ons terrein veilig voelen.
We heten Matthias welkom in ons team en zijn er zeker van dat hij zijn taak met hart en ziel zal uitvoeren.

15 februari 2024

Welkom nieuwe sponsors

Ons festival kan enkel maar verder leven dankzij de steun van vele sponsors. Dit kan financieel zijn, maar ook door materiële steun. Een dikke "Dank u wel" aan onderstaande sponsors die vanaf dit jaar ook hun steentje bijdragen aan Buitenbeenpop.
- Kinegroep Heleo, Nieuwstraat 17, 3971 Leopoldsburg
- Taverne "Bij de Burgemeester", Koning Astridplein 39, 3970 Leopoldsburg
- Boekhoudkantoor Konsilanto, Englebert Adanglaan 10, 3970 Leopoldsburg
- Slagerij Rob en Brecht, Geleegstraat 1, 3970 Leopoldsburg
- Luchthavenvervoer Hauwytrans BV, Lidostraat 66, 3970 Leopoldsburg
- Brouwerij Barak, Nachtegaalstraat 9, Leopoldsburg 3970
Personen die ons festival wensen te steunen kunnen altijd contact opnemen met onze sponsorverantwoordelijke.

08 april 2024

Line Up Buitenbeenpop 2024

Vorige week hebben we de volledige line-up van de 25e editie van Buitenbeenpop via Facebook bekend gemaakt. We zijn heel tevreden dat we weer enkele toppers hebben kunnen strikken. Met Gene Thomas, Cleymans en Vangeel en Bart Peeters hebben we toch enkele uitschieters van de Vlaamse artiesten kunnen vastleggen en kunnen we jullie een schitterende affiche voor deze 25e editie voorleggen.
Voor wie juist wenst te weten wanneer elke artiest optreedt, verwijzen we op deze website naar de pagina "Affiche".
Indien je de officiële affiche van Buitenbeenpop 2024 wenst om in je instelling of bij je thuis op te hangen dan kan je deze downloaden

08 april 2024

Voorverkoop is gestart

Vanaf vandaag (maandag 8 april 24) is de voorverkoop voor ons festival gestart. Je kan inkomkaarten kopen in het Gemeentehuis Leopoldsburg, het Cultureel Centrum Leopoldsburg, de Dienst Toerisme Leopoldsburg en vanaf dit jaar ook bij alle bestuursleden.
Als je niet in Leopoldsburg geraakt en toch kaarten op voorhand wenst te bestellen, kan dit ook online. Hiervoor moet je surfen naar de pagina inschrijvingen of één van volgende linken aanklikken en invullen:
Link voor Instellingen
Link voor Particulieren
De kaarten worden u dan per post opgestuurd na betaling. Lees ook even het huisreglement en de algemene verkoopsvoorwaarden door waar alles duidelijk uitgelegd wordt.
Net zoals de vorige edities zal er ook weer een pendeldienst van het station Leopoldsburg naar de festivalweide zijn. Hiervoor dient men wel op voorhand in te schrijven via het formulier "Pendeldienst". Meer informatie over deze pendeldienst geven we eind juni door. 

27 april 2024

UNIZO Leopoldsburg laat haar hart zien voor Buitenbeenpop

UNIZO Leopoldsburg geeft ons festival een extra duwtje in de rug. Deze organisatie heeft een oproep gedaan naar al haar aangesloten handelaars om via een financiële bijdrage Buitenbeenpop te steunen. Zo kunnen we onze festivalgangers weer wat extra's bieden.
Een dikke "dank u wel" aan alle handelaars die hier mee instappen.
Neem regelmatig een kijkje op de de pagina "Steun ons" waar alle logo's van onze sponsors terug te vinden zijn. Vergeet deze zeker niet als je één of andere aankoop moet doen.

16 mei 2024

Plan Festivalweide

De voorbereidingen voor ons festival zijn volop aan de gang. Zo is het plan van onze festivalweide ook helemaal klaar. De kleine wijzigingen die uitgevoerd zijn, staan in het teken van de veiligheid van onze toeschouwers.
Zo is er een nooduitgang bijgekomen om één van de toeschouwerstenten bij noodgeval sneller te kunnen ontruimen. In de andere toeschouwerstent zal het springkasteel en de grime/tattoostand uit deze tent verdwijnen en een aparte overdekte locatie krijgen naast de snoezelruimte. Bij extreme weersomstandigheden hebben we zo meer mogelijkheden om onze toeschouwers onderdak te geven.
U kan het plan van onze festivalweide downloaden.

07 juni 2024

Buitenbeenpop heeft haar eigen bier : “Buitenbeentje”!

Op de persconferentie van Buitenbeenpop 2024 presenteren we ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Buitenbeenpop onze eigen pils en wordt op de markt gebracht onder de naam : “BUITENBEENTJE”.
Tijdens ons festival op vrijdag 30 aug 24 zal er een aparte stand zijn waar we ons “Buitenbeentje” zullen aanbieden. Kan je niet zolang wachten, dan kan je al eens komen proeven bij ”Prik en Tik Leopoldsburg” op zaterdag 8 juni 24 van 13.00 u tot 18.00 u. Je vindt er ook cadeauboxen met 2 flesjes “Buitenbeentje” en een uniek glas. Dit is een ideaal cadeau voor Vaderdag of eender welk ander feest.
Door “Buitenbeentje” te kopen steun je bovendien onze VZW Buitenbeenpop en kunnen we de opbrengst gebruiken om onze festivalgangers nog beter in de watten te leggen.

03 juli 2024

Pendeldienst

Om de verkeersdrukte rond ons festivalterrein te minimaliseren, vragen we om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer (trein of bus) naar Buitenbeenpop te komen. Vanaf het station van Leopoldsburg is er een pendeldienst (minibusjes of toeristisch treintje) die u in de voormiddag van het station naar de festivalweide en in de namiddag natuurlijk ook terug naar het station zal brengen. Eén van deze busjes is uitgerust met een lift voor elektrische rolwagens. Ook de NMBS levert een extra inspanning en zal een lift voorzien om met de rolwagen gemakkelijk uit te trein te stappen.
Om een idee te hebben hoeveel personen er met het openbaar vervoer komen, vragen we aan iedereen die met het openbaar vervoer komt om ten laatste tegen maandag 26 aug jullie aantallen en aankomst- en vertrekuren door te geven. Je moet dit doen via het formulier "Pendeldienst". Zowel zorginstellingen als individuelen (particulieren) kunnen van onze pendeldienst gebruik maken. 

Nieuws 2023

2023

Verantwoordelijke medewerkers

Na de editie van Buitenbeenpop 2023 heeft Marjatta Knoppers de beslissing genomen om een stap terug te zetten als "verantwoordelijke Medewerkers". We hebben intussen al een nieuwe verantwoordelijke hiervoor, nl. Heidi Jordens. We wensen Heidi veel succes toe en danken Marjatta voor al het werk dat ze voor deze taak binnen ons bestuur geleverd heeft.
Je kan Heidi contacteren via e-mail

2023

Weg naar het festival 2023

Om de drukte binnen het centrum van Leopoldsburg te beperken vragen we om zo vlug je aan de invalswegen van Leopoldsburg komt niet op je GPS te rijden. Volg wel onze bewegwijzering "Toeschouwers BBP".
Om het jullie gemakkelijk te maken, hebben we hiervoor 2 documenten ("Reisroute toeschouwers" en "Kiss and Ride") opgemaakt die je de nodige uitleg geven. Je vindt deze terug onderaan elke webpagina van onze site of via onderstaande link :
- Reisroute festival
- Kiss and Ride 

2023

Steun 2023

Dankzij de steun van vele sponsors kunnen we de prijs van zowel het inkomticket als drank en food binnen de perken houden. Wij willen dan ook al deze firma's en organisaties bedanken voor hun steun. Je vindt ze HIER terug!
Dit jaar kunnen we weer op enkele nieuwe sponsors rekenen :
- Tuinaanleg Frank Vandevoort, Koekoekstraat 2, 3970 Leopoldsburg
- Thuishulp Helpper, Gasthuisstraat 29/91, 2000 Antwerpen
- Cafetaria "Den Tennis", Koning Albertlaan, 3970 Leopoldsburg
- CC Kaffee, Kastanjedreef 1, 3970 Leopoldsburg
- Trentino Hoeden en petten, Koningsstraat 41, 3970 Leopoldsburg
- Sint Oda Snoezelkar. Breugelweg 200, 3900 Pelt
Ken je iemand of heb je zelf interesse om ons evenement te sponsoren, neem dan contact op met SPONSORING!  

2023

Affiche 2023

Nu alle namen van de artiesten bekend zijn, is ook onze affiche en flyer klaar. Binnenkort zullen deze terug te vinden zijn bij verschillende handelaars en verschijnen op verscheidene media. Wil je nu al de affiche bekijken of afprinten om bv op te hangen in jullie zorginstelling, dan kan je deze HIER downloaden.

2023

Tickets 2023

De voorverkoop voor ons festival is op 01 mei gestart. Momenteel zijn er al 4420 tickets verkocht. Wist je dat particulieren vanaf dit jaar ook tickets online kunnen bestellen? Het formulier en meer uitleg vind je terug op deze website bij "Inschrijvingen".
OPGELET : Er worden aan de kassa GEEN tickets op de dag zelf verkocht; tickets zijn enkel te verkrijgen via voorverkoop!
In Leopoldsburg (gemeentehuis, cultuurcentrum, toeristische dienst) kan je ook tickets kopen. 

2023

Persconferentie 2023

Op 16 juni gaat de persconferentie van "Buitenbeenpop" door. We zitten dan in de laatste rechte lijn naar ons festival. De persconferentie is enkel toegankelijk voor genodigden. Wat de pers achteraf schrijft, kan je binnenkort ook in deze rubriek terug vinden.


Volg ons op sociale media en snuif de sfeer op met onderstaande sfeerbeelden.
2022 - 2023


Meer beelden op ons YouTube kanaal!

Follow Us!

Over ons

Iedereen is welkom op dit festival, want de inclusiegedachte om mensen met een beperking en validen samen te brengen, vormt een doel op zich.
Wel zullen de personen met een beperking steeds centraal staan en op de eerste plaats komen.

Volg ons op
Buitenbeenpop