PRAKTISCH

PRAKTISCH

Inkomkaarten kan je aankopen bij de dienst Toerisme (011 29 38 01) - Cultuurcentrum (011 29 39 00) - Gemeentehuis (011 29 39 70) en bij alle bestuursleden.

Toeschouwers die niet van Leopoldsburg zijn, kunnen ook tickets via het inschrijvingsformulier bestellen. Let op : er is een verschillend document voor instellingen of particulieren. Deze worden dan opgestuurd na betaling.

Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis binnen. Personen onder 16 jaar zonder begeleiding van een meerderjarige (+18 jaar) krijgen geen toegang tot het festivalterrein.

START VOORVERKOOP OP   8 april 2024

Deuren open vanaf 09u00

inkom

17 euro

jetons

1,25 euro per bon

Algemene info

- Voor het zicht van anderen, parasols ... doe dit aan de zijkant van het terrein zodat anderen ook kunnen genieten! Ook zijn persoonlijke tenten niet toegelaten en dit omwille van de veiligheid en uiteraard het zicht van anderen.
- Dieren zijn niet toegelaten op de festivalweide met uitzondering van assistentiehonden.
- Er is geen gratis inkom voor de buschauffeurs voorzien.
- Wil je de zekerheid om alles zittend te volgen, breng dan voor de zekerheid zelf een stoel mee.
- Personen onder 16 jaar zonder begeleiding van een meerderjarige (+18 jaar) krijgen geen toegang tot het festivalterrein. Het is via wet ook verboden om alcohol te verkopen, te schenken of aan te bieden aan -16 jarigen.

Info warmte

- Petten, zonnecréme, lichte maar beschermende kledij, gastendoekjes, zonnebrillen ...
- Gastendoekjes (vb nek) kunnen op de weide nat gemaakt worden. Let wel! Het stromend water is niet drinkbaar!
- Er is extra drinkbaar water beschikbaar op de weide.
- In bepaalde tenten (verzorging ,medische, snoezel ...) zal airco voorzien worden!
- Denk aan positionering minder mobiele personen!!!!

Voorzieningen

- Voor onze doven en slechthorende is er op Buitenbeenpop Tolk Vlaamse Gebarentaal en voor blinden en slechtzienden is er audiodescriptie.
- Het rolstoelpad is uitgebreid tot 6000m.
- Op het festival is een snoezel- en verzorgingsruimte voorzien, ingericht door "St-Oda, Pelt".
- Wist je dat, indien je met de trein naar Leopoldsburg komt, we je GRATIS komen afhalen aan het station van Leopoldsburg met auto's, bus met lift voor rolstoelers en/of toeristisch treintje. Ook is er voor de rolstoelers die met de trein komen een lift voorzien, geregeld door de NMBS, om het in- en uitstappen te vergemakkelijken.


Circuit Sortie

Ben je iemand met een beperking en nog op zoek naar iemand die met jou mee naar Buitenbeenpop wil? Plaats dan je zoekertje op www.circuitsortie.be en hopelijk vind je snel een leuk festivalmaatje. 

Verloren of gekwetste personen

Er wordt gevraagd om de personen met een beperking en kinderen een polsbandje aan te doen waar het GSM nummer van de begeleider op staat.
Dit maakt het voor de organisatie eenvoudiger om de begeleiders snel te bereiken indien iemand verloren gelopen of gekwetst is en zich bij de hulppost van het Rode Kruis aanmeldt.

Herbruikbare bekers

Ons festival wil zich ook mee inzetten voor het milieu. Daarom zullen we voor sommige dranken al gebruik maken van herbruikbare bekers. Wij hebben besloten om, in tegenstelling tot andere festivals, hier GEEN waarborg voor te innen. We vragen wel aan iedereen (voor de zorginstellingen misschien de begeleiders) om deze bekers na gebruik op eigen initiatief terug binnen te brengen bij de tapwagens. Dank bij voorbaat.

Elektronisch betalen

Op het festivalterrein is er mogelijkheid om aan alle kassa's met een bankterminal (enkel bancontact, geen visa) te betalen. We zouden dit zelfs op prijs stellen zodat er minder cash geld in omloop is. Het is tevens ook mogelijk om via Payconic te betalen!

OPGELET : Ook geldterminals zijn niet onfeilbaar en kunnen soms uitvallen. We stellen dan alles in het werk om dit snel op te lossen. Zorg er dus best voor dat je toch ook wat cash geld bij hebt. 

Prijslijst

Over ons

Iedereen is welkom op dit festival, want de inclusiegedachte om mensen met een beperking en validen samen te brengen, vormt een doel op zich.
Wel zullen de personen met een beperking steeds centraal staan en op de eerste plaats komen.

Volg ons op
Buitenbeenpop